Rólam

Nagy-Élő Réka okleveles aromaterapeuta és ló-aromaterapeuta vagyok. 

A természet szeretete, így az állatoké is nagyon meghatározó volt mindig is számomra. Bár városban nőttem fel, módom akadt a nyári szünetekben nagyszüleimnél tett látogatásokon állatok közelébe kerülnöm. Szerencsésnek mondhatom magam, hogy nagybátyám, aki állatorvos gyakran vitt magával a körzetébe állatokat gyógyítani, így aztán bepillantást nyerhettem az állatok gondozásába, a gondoskodás, gyógyítás nehézségeibe és a gyógyulás feletti örömbe egyaránt. Példaképemmé vált ekkor Ő, aki nagy szakértelemmel és mégis a legnagyobb alázattal végezte és végzi mind a mai napig a munkáját. Csak így lehet, csak így érdemes!

Felnőtt koromra adatott meg,hogy saját állataim, így kutyáim, lovaim legyenek, s az ő betegségei kapcsán kerestem alternatív terápiás lehetőségeket, így jött az aromaterápia egyik oldalról. A másik oldalt  gyermekeim születése jelentette, akiknek szintén egy enyhe, de mégis hatásos kezelést kerestem megbetegedéseik idején, mely szintén az aromaterápia felé irányított…

Az illóolajokkal már korábban is „találkoztam” mint hogy tudatosan használtam volna őket. Eleinte csak párologtatás végett alkalmaztam, de itt még szó sem volt aromaterápiáról, hiszen nem célzottan, nem vizsgálva a minőséget, pusztán az illat, hangulat miatt használtam az olajokat.

Az aromaterapeuta tanulmányaim kezdetétől azonban teljesen új megvilágításba kerültek az illóolajok, már nem csak a kellemes hangulatot idéző illatokat, hanem a tiszta, rendkívüli hatékony tulajdonságú anyagokat, KINCSEKET jelentik számomra.

Hálásan köszönöm Mestereimnek: Feller Adriennek és Tobai Ágotának, hogy segítettek elindulni ezen a csodálatos úton!

Okleveles aromaterapeutává válásom mellett fontosnak tartottam, hogy részletesen megismerjem a lovakkal történő illóolajos terápiát is, így elvégeztem egy ló-aromaterapeuta képzést is.

Mindezek mellett 2013-ban elvégeztem egy Schüssler-só –terápia tanfolyamot, így szükség esetén ezzel is kiegészítem a kezeléseimet.